OranjeClubCardhouders kunnen na de EK loting tickets aanvragen

Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor het EK 2024 voetbal in Duitsland. De loting voor de groepswedstrijden is komende zaterdag 2 december om 18.00 uur in Hamburg. OranjeClubCardhouders kunnen daags na de EK 2024 loting EK tickets aanvragen voor het komende EK voetbal. Alleen OranjeClubCardhouders kunnen één ticket per wedstrijd voor de Oranjevakken aanvragen.

Volgens de KNVB zijn er geen Follow Your Team tickets beschikbaar en moet er per losse wedstrijd een aanvraag gedaan worden. Bij het bestellen van de EK tickets wordt onderscheid gemaakt tussen de aanvraag en de aankoop.

Tickets EK 2024 aanvragen en betalen

OranjeClubCardhouders moeten via de website van de KNVB de kaarten aanvragen. Dit kan tussen zondag 3 december 12.00 uur en donderdag 7 december 12.00 uur. Uiterlijk maandag 11 december ontvang je dan een overzicht van tickets die je mag gaan kopen.

Heb je een toewijzing voor één of meer wedstrijden in de groepsfase, dan bevat deze e-mail voor elke toegewezen groepswedstrijd een unieke code. Met elke unieke code koop en betaal je je ticket(s) voor de betreffende groepswedstrijd(en) via UEFA. Dit is mogelijk tussen maandag 11 december 12.00 uur en vrijdag 15 december 12.00 uur. Bij deze aankoop moet je de tickets ook direct betalen. Betalen is alleen mogelijk met creditcard. Dezelfde creditcard kun je voor verschillende bestellingen gebruiken.

Als je een toewijzing hebt voor één of meer wedstrijden in de knock-out fase, dan ontvang je deze code(s) pas nadat Nederland zich voor de betreffende ronde heeft geplaatst.

Hoe verloopt toewijzing van de EK tickets aan Oranjefans?

De KNVB wil de meest trouwe fans uit de afgelopen EK-kwalificatieperiode belonen door ze wat voorrang te geven op tickets voor het EK 2024. Er wordt op basis van het aantal behaalde punten per 2 december 2023 een rangschikking gemaakt. Deze punten tellen dan mee bij een eventuele loting als er niet genoeg kaarten te verdelen zijn. Mocht je bij het WK 2022 of bij de finaleronde van de Nations League geweest zijn, ontvang je geen punten.

Is het aantal aanvragen voor een wedstrijd groter dan het aantal beschikbare tickets, dan wordt er geloot middels een gecertificeerde trekkingsgenerator. Hoe meer punten je hebt, hoe groter de kans op een toewijzing. Voor meer uitleg over het puntensysteem en de verschillende groepen kan je deze link bekijken: https://www.onsoranje.nl/supporters/oranje-clubcard/puntensysteem

Prijzen tickets EK 2024

De prijzen van tickets voor het EK 2024 voetbal in Duitsland variëren van 30 euro voor een kaartje voor een groepswedstrijd tot aan 1000 euro voor een ticket voor de finale van het EK 2024.

Programma Nederlands elftal

Het Nederlands elftal speelt op weg naar het komende EK voetbal in maart 2024 nog twee oefenwedstrijden. Mocht Nederland niet bij Duitsland in de groep komen, dan spelen ze in maart 2024 een oefeninterland tegen elkaar. Bekijk hier het volledige programma van het Nederlands elftal. Het EK 2024 begint op 14 juni en duurt tot en met 14 juli 2024.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie