Spaans toptalent Gavi zwaar geblesseerd en mist EK 2024

Het 19-jarige Spaanse toptalent Gavi is zondagavond zwaar geblesseerd geraakt in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Spanje en Georgië. De middenvelder van FC Barcelona heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn een kruisband afgescheurd. Met deze blessure is het voor Gavi einde seizoen en wordt meedoen aan het EK 2024 voetbal in Duitsland ook een heel lastig verhaal. Het EK 2024 begint op 14 juni 2024. Zie hier het hele speelschema van het EK voetbal.

FC Barcelona moet zich troosten met miljoenen van UEFA

De club waar Gavi speelt, FC Barcelona, is boos aangezien er voor Spanje niets meer op het spel stond en had liever gezien dat Gavi rust gegund werd. Spanje was immers al gekwalificeerd voor het EK 2024. Ze hebben wel recht op een een compensatie van de UEFA/FIFA van zo’n 5 miljoen euro, maar dat is voor de club en de speler slechts een doekje voor het bloeden.

Vaste kracht bij Spanje

Gavi speelde alle acht EK kwalificatiewedstrijden van Spanje mee en maakte daarin twee doelpunten. Hij was tijdens het afgelopen WK voetbal in Qatar ook vaste kracht en speelde op het WK 2022 alle wedstrijden (4).

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie