Tips invullen EK poule 2024

Over een aantal dagen begint het EK 2024 voetbal al en naar verwachting doen er weer honderdduizenden mensen mee aan een EK voetbalpoule van bijvoorbeeld Scorito. En uiteraard wil de de voetbalpoule waar je aan meedoet winnen. Daarom hebben we op deze pagina de beste tips voor het invullen van de EK poule 2024.

Tip 1: kijk naar de favorieten bij het invullen en voorspellen van de uitslagen in de groepsfase van het EK 2024

De meeste wedstrijden worden gespeeld in de groepsfase (36 van de 51 wedstrijden) van het EK 2024. Bekijk per poule welke landen de favoriet zijn en waarschijnlijk veel groepswedstrijden gaan winnen. Een land als Portugal is een van de favorieten voor het EK 2024 en speelt in de poule tegen Georgië, Turkije en Tsjechië. In deze poule is Portugal favoriet en dit kan je gebruiken bij het invullen van je voorspellingen voor het EK 2024.

EK voorspellen poule 2024
EK voorspellen poule 2024 – Afb. via Scorito

Tip 2: gebruik statistieken bij het voorspellen van je EK-poule 2024

Bij het invullen van een EK voetbalpoule kan je gebruik maken van historische data en EK statistieken. Zo weten we bijvoorbeeld dat bepaalde uitslagen vaker voorkomen dan andere uitslagen. Hieronder wat statistieken en cijfers over veel voorkomende uitslagen op een EK voetbal.

  • de meest voorkomende uitslag op de afgelopen EK’s is 1-0. Helemaal tijdens de groepsfase van het toernooi. Gemiddeld 22% van de wedstrijden op een EK voetbal eindigt in 1-0.
  • Daarna is de meest voorkomende uitslag 2-1
  • en de daarna meest voorkomende uitslag op een EK voetbal is 2-0
  • Daarna komen de gelijke spelen: 1-1 en 0-0

Bovenstaande statistieken kan je gebruiken bij het invullen en voorspellen van je EK poule.

Tip 3: kijk naar de historische prestaties van landen op EK’s

Waar je ook rekening mee kunt houden bij het voorspellen van het EK voetbal, zijn de prestaties van landen gebaseerd op historie. Zo weten we dat bijvoorbeeld Duitsland in het verleden het best gepresteerd heeft. Hieronder zie je alle best presterende landen op alle EK’s. Dit kan je meenemen in je voorspelling bij Scorito bijvoorbeeld.

LandGoudZilverBrons
1.
(West-)Duitsland
333
2.
Spanje
310
3.
Italië 
221
4.
Frankrijk
211
5.
Sovjet-Unie
130

Tip 4: invullen van topscorers en uiteindelijke winnaar van het EK 2024

Bij sommige voetbalpoules moet je niet alleen de uitslagen invullen, maar kan je extra punten verdienen door de uiteindelijke winnaar te voorspellen en door topscorers aan te wijzen die per doelpunt extra punten opleveren. Bij Scorito is beide het geval.

Topscorers EK 2024 voorspellen (Scorito)

Bij het voorspellen/kiezen van topscorers in je EK poule, kan blind kiezen voor een topspits maar houd ook rekening met het niveau van het team waar hij in speelt. Zo is Erling Haaland een wereldspits, alleen is het nog maar de vraag of hij met zijn land Noorwegen de groepsfase doorkomt. De verwachting kan zijn dat Noorwegen dus slechts drie wedstrijden speelt en dus minder momenten krijgt om doelpunten te maken dan bijvoorbeeld een spits van een land waarvan je min of meer al zeker weet dat het vrij ver gaat schoppen in het toernooi. Lees hier de favorieten voor de topscorers van het EK 2024.

Uiteindelijke EK winnaar voorspellen (Scorito)

De uiteindelijke winnaar voorspellen is lastiger maar ook hiervoor kun je gebruik maken van de statistieken en historische data. Ook kun je kijken naar welke landen een goede voorbereiding of EK-kwalificatie hebben gehad. Daarnaast zijn er altijd op voorhand een aantal favorieten voor het EK 2024 te noemen. De bookmakers voor het EK 2024 zien Frankrijk als de grootste favoriet van het EK voetbal 2024. Daarna volgen Engeland, Duitsland, Spanje en Portugal.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

3 gedachten over “Tips invullen EK poule 2024”

Plaats een reactie