Zwitserland schakelt Italië uit en is kwartfinalist EK 2024

Zwitserland heeft vanavond met 2-0 gewonnen van de regerend Europees Kampioen Italië. In Berlijn werd het 2-0 voor de Zwitsers en daarmee is Zwitserland de eerste kwartfinalist van het EK 2024. Zwitserland gaat in de kwartfinale van het EK 2024 spelen tegen de winnaar van Engeland tegen Slowakije.

Remo Freuler zette zijn land na 37 minuten op voorsprong en Ruben Vargas verdubbelde met een prachtig doelpunt vlak na rust die score naar 2-0. Italië probeerde het wel, maar het lukte niet. Op de overwinning van Zwitserland was eigenlijk niets af te dingen, op alle vlakken waren de Zwitsers vandaag sterker en een veelzeggende statistiek was dat Italië uiteindelijk maar uit op één schot op doel heeft weten te krijgen.

Statistieken Zwitserland Italië EK 2024

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie