10.000 beveiligingsmensen tijdens EK 2016

De organisatie van het EK 2016 in Frankrijk maakte afgelopen week bekend dat ze tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk 10.000 beveiligingsmensen in gaat zetten. Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs in november van vorig jaar zijn de veiligheidsmaatregelen strenger dan eerder gepland was.

Het toernooi begint over minder dan 100 dagen.

Veiligheid boven alles

De voorzitter van de organisatie, Jacques Lambert, gaf aan dat veiligheid voor alles gaat. De veiligheidsplannen waren in 2013 al samengesteld maar de recente ontwikkelingen hebben de organisatie doen besluiten om dit nogmaals uit te werken. Er zal samengewerkt worden met de Franse overheid op het gebied van publieke veiligheid, waarbij de verantwoordelijkheid binnen de stadion voor de organisatie is en de veiligheid buiten het stadion verantwoording is voor de Franse overheid.

Per wedstrijd zullen er ongeveer 900 veiligheidsmensen ingezet worden. Met 51 wedstrijden, verspreid over  10 speelsteden, zullen er dus zo’n 10000 veiligheidsmensen verspreid over het hele toernooi ingezet worden.

Voetbalsupporters zullen een extra controle moeten doorstaan en de teams zullen permanente beveiliging krijgen tijdens het verblijf in Frankrijk. De budgettering op beveiliging is 5% omhoog geschroefd.

Zonder publiek

Jacques Lambert gaf ook aan dat mocht er concrete dreiging zijn van aanslagen in een bepaalde stad of bij een bepaalde wedstrijd, dat er dan een plan klaarligt om specifieke wedstrijden zonder publiek af te gaan werken.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie