Ajax shirt kopen

Goedkoop een Ajax shirt kopen, tips en advies

Al sinds de oprichting van de club speelt Ajax net als de andere twee topclubs in Nederland in het rood-wit. De shirts zagen er echter lang niet altijd zo uit als vandaag de dag. Vroeger speelde men bijvoorbeeld ook in gestreepte shirts. Het nieuwe thuisshirt van Ajax blijft in dezelfde stijl doorgaan als voorgaande jaren, zoals we verwacht hadden. Bij het uitshirt is men echter teruggevallen op het donkerblauw en is het roze accent weg.

ajax shirt kopen 2024
Thuisshirt van AFC Ajax Amsterdam 2023-2024

Historie Ajax shirt

De eerste tien jaar dat Ajax voetbalde, speelde men niet in het thuisshirt zoals wij het nu kende. De kleuren waren wel rood-wit, maar het shirt was totaal anders ingedeeld. Het had wel iets weg van de shirts van Sparta, met rood-witte strepen. Al vanaf 1911 speelt men echter met het shirt zoals het er vandaag de dag uitziet, met natuurlijk wel wat accentwijzigingen. In 1911 promoveerde Ajax namelijk naar de Eerste Klasse en de voetbalbond vond het niet goed dat twee clubs in dezelfde shirts speelden. Ajax kwam erbij in de Eerste Klasse en moest dus van shirt veranderen.

Juist rond die tijd werd de Amsterdamse voetbalclub VVV opgeheven. Ze besloten om verder te gaan als cricketclub. Verschillende spelers wilden echter liever voetballen en kwamen bij Ajax terecht. Ze namen het shirt mee dat ze bij VVV altijd droegen: een wit shirt met een brede rode baan. Het idee voor een nieuw shirt was geboren en met dezelfde insteek ontwerpt men nog steeds elk jaar een nieuw thuistenue voor Ajax.

Nieuwe thuisshirt 2023/2024

Zoals altijd bestaat het nieuwe thuisshirt uit de kleuren rood en wit. De bekende rode verticale baan is opnieuw in het midden te vinden en ook dit jaar wordt deze baan omringd door twee witte banen. In de rode baan zijn in het shirt van 2023-2024 lichte krijtstrepen aangebracht. Ook prijken de logo’s van Adidas, Ajax en Ziggo onder elkaar in de rode baan. In de nek van het thuisshirt zijn de drie Amsterdamse kruizen te zien. Uiteraard prijken er boven het Ajax-logo drie sterren.

Nieuwe uitshirt 2023-2024

Het nieuwe uitshirt van Ajax is overwegend blauw en lijkt sterk op het uitshirt dat men enkele jaren geleden droeg. Op de voorkant van het shirt is ook een lichtere kleur blauw te onderscheiden. Door de twee kleuren blauw bestaat het shirt uit twee herkenbare delen waarbij de scheiding zichtbaar is in een driehoek. Het logo, sponsor en sterren zijn fluorescerend geel. Hoofdsponsor Aegon is niet terug te vinden op het shirt; in plaats daarvan is er een logo van Fonds Gehandicaptensport terug te vinden op het shirt. Ook het bijbehorende broekje is overigens fluorescerend geel en de sokken bevatten zowel het blauw van het shirt als het fluorescerend geel van het broekje.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie