Kaartverkoop EK 2024 voetbal in Duitsland begint op 3 oktober 2023

De kaartverkoop voor het EK 2024 voetbal in Duitsland begint op 3 oktober 2023. Dit heeft de organisatie UEFA bekend gemaakt. Vanaf 3 oktober kunnen voetballiefhebbers zich inschrijven voor tickets voor het EK 2024. De kaartverkoop is dan open voor aanvragen voor bepaalde wedstrijden. De toewijzing van deze wedstrijdkaarten gaat per loting nadat de inschrijving gesloten is.

Kaartverkoop EK valt samen met German Unity Day

De ticketverkoop valt samen met German Unity Day. German Unity Day, ook bekend als “Tag der Deutschen Einheit”, is een nationale feestdag in Duitsland die jaarlijks op 3 oktober wordt gevierd. Het markeert de hereniging van Duitsland op 3 oktober 1990, toen de Duitse Democratische Republiek (Oost-Duitsland) en de Bondsrepubliek Duitsland (West-Duitsland) officieel werden herenigd tot één soevereine natie.

De slogan van het komende EK voetbal is ‘United by football. Vereint im Herzen Europas’, dus dat valt mooi samen.

Loting EK 2024 op 2 december

Op 2 december 2023 is de loting voor de eindronde van het EK 2024 voetbal. Na deze loting is er weer een ronde voor de kaartverkoop. Ook na de playoffs in maart/april 2024 volgt nog een verkoopronde. Het is overigens al mogelijk om een pre-register te doen op de site van de UEFA: https://www.uefa.com/euro2024/ticketing/

Bekijk hier informatie over prijzen van tickets voor het EK 2024.

Tickets Nederlands elftal EK 2024

Als Nederland zich kwalificeert voor EURO 2024, zullen alle houders van een zogenaamde Oranje ClubCard informatie ontvangen over hoe ze kaarten kunnen aanvragen voor de wedstrijden van Nederland in de Oranjevakken. De Oranje ClubCard is via OnsOranje.nl aan te vragen.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie