Amsterdam speelstad tijdens EK 2020

Amsterdam is door de UEFA aangewezen als 1 van de 13 speelsteden voor het EK 2020. Dit heeft de UEFA vandaag bekend gemaakt.

In de Amsterdam ArenA gaan er vier wedstrijden gespeeld worden, namelijk 3 wedstrijden uit de poule-fase en 1 achtste-finale wedstrijd. Oranje zal zich, net als de andere landen, wel gewoon moeten kwalificeren voor dit eindtoernooi.

Eerste keer

Het EK 2020 wordt voor het eerst in meer dan 2 verschillende landen gespeeld. De UEFA heeft voor deze opzet gekozen ter ere van het dan 60-jarig jubileum van het Europees Kampioenschap voetbal.
Door het EK ook echt in heel Europa te laten spelen wil de UEFA stilstaan bij het zestigjarig bestaan van het toernooi in 2020.

Finale in Wembley

Het Wembley stadion in London zal het toneel zijn van de halve finales. Ook de finale zal hier gespeeld worden.
De halve finales en de finale van het toernooi zullen worden afgewerkt in Londen, op Wembley. De enige andere kandidaat hiervoor was München, met de Allianz Arena.

Alle speelsteden EK 2020

Alle speelsteden van het EK2020 op een rij: München, Baku (Azerbaijan), Sint-Petersburg, Rome (allemaal 3 poulewedstrijden én een kwartfinale), Amsterdam, Kopenhagen, Boekarest, Dublin, Bilbao, Boedapest, Glasgow en Brussel (allemaal 3 poulewedstrijden én een achtstefinale). En in Londen de beide halve finales en de finale.

1 gedachte over “Amsterdam speelstad tijdens EK 2020”

  1. hoe kunnen ze nou kiezen voor de arena . iedereen weet toch dat het mooiste en het beste stadion van Nederland DE KUIP is en dat die in Rotterdam staat. Het is al erg zat dat in de arena de de wedstrijdwn van het nederlands elftal worden gespeeld.

    Beantwoorden

Plaats een reactie