Amsterdam speelstad tijdens EK 2021 (EURO 2020)

Amsterdam is door de UEFA aangewezen als een van de twaalf speelsteden voor het EK 2021.  In de Amsterdam ArenA gaan er vier wedstrijden gespeeld worden, namelijk drie wedstrijden uit de poule-fase en één achtste-finale wedstrijd. Oranje heeft zich, net als de andere landen, wel gewoon moeten kwalificeren voor dit eindtoernooi.

Eerste keer

Het EK 2021 wordt voor het eerst in meer dan 2 verschillende landen gespeeld. De UEFA heeft voor deze opzet gekozen ter ere van het dan 60-jarig jubileum van het Europees Kampioenschap voetbal.
Door het EK ook echt in heel Europa te laten spelen wil de UEFA stilstaan bij het zestigjarig bestaan van het toernooi in 2020.

Finale in Wembley

Het Wembley stadion in London zal het toneel zijn van de halve finales. Ook de finale zal hier gespeeld worden. De halve finales en de finale van het toernooi zullen worden afgewerkt in Londen, op Wembley. De enige andere kandidaat hiervoor was München, met de Allianz Arena.

Alle speelsteden EK 2021

Alle speelsteden van het EK 2020 op een rij: München (ook speelstad van het EK 2024), Baku (Azerbaijan), Sint-Petersburg, Rome (allemaal 3 poulewedstrijden én een kwartfinale), Amsterdam, Kopenhagen, Boekarest, Dublin, Bilbao, Boedapest en Glasgow (allemaal 3 poulewedstrijden én een achtste finale).

Inmiddels is bekend geworden dat Brussel afgevallen is als speelstad omdat het stadion niet op tijd af is gekomen. Londen neemt de drie groepswedstrijden en een achtste finale van Brussel over. Ook is Londen het toneel van beide halve finales en de finale van het EK voetbal in 2021.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

1 gedachte over “Amsterdam speelstad tijdens EK 2021 (EURO 2020)”

  1. hoe kunnen ze nou kiezen voor de arena . iedereen weet toch dat het mooiste en het beste stadion van Nederland DE KUIP is en dat die in Rotterdam staat. Het is al erg zat dat in de arena de de wedstrijdwn van het nederlands elftal worden gespeeld.

    Beantwoorden

Plaats een reactie