Antoine Griezmann beste speler van het EK 2016

De Franse aanvaller Antoine Griezmann is uitgeroepen tot beste speler van het EK 2016. De 25 jarige aanvaller van Atletico Madrid maakte in totaal 6 doelpunten en gaf twee assists en is daarmee ook topscorer van het EK 2016. Ondanks zijn productiviteit kon hij de Fransen niet aan de titel helpen: in de finale van het EK 2016 werd er in de verlenging verloren met 1-0 van Portugal.

Vooral tijdens de knock-out fase was Griezmann erg belangrijk voor Les Bleus. In de achtste finale maakte hij de beide goals tegen Wales en tegen Duitsland, de halve finale, wist hij ook alle Franse goals te maken (2-0).

Sir Alex Ferguson

De UEFA commissie die Griezmann uitverkozen heeft tot beste speler van het toernooi bestaat uit een panel van 13 man sterk. Waaronder Sir Alex Ferguson, Alain Giresse, David Moyes, Packie Bonner, Mixu Paatelainen, Savo Milošević, Peter Rudbæk, Gareth Southgate, Thomas Schaaf, Jean-François Domergue, Ginés Meléndez en Jean-Paul Brigger.

Dit panel maakte haar beslissingen op basis van welke speler individueel schitterde, maar ook belangrijk was voor zijn team en of de kwaliteiten doorslaggevend waren op de prestaties van het team. Het panel was unaniem in het besluit om Antoine Griezmann tot beste speler van het EK 2016 te benoemen.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie