Basiskamp Nederland tijdens EK 2024 in Wolfsburg

Het Nederlands elftal zet tijdens het EK 2024 in Duitsland zijn basiskamp op in Wolfsburg. Oranje slaapt dan in het Ritz-Carlton Hotel en maakt gebruik van de accommodatie van VfL Wolfsburg. Voor de trainingen kan het Nederlands elftal terecht in het AOK Stadion, dat normaal gesproken gebruikt wordt door het onder 19- en het vrouwenelftal en van VfL Wolfsburg. De afstand tussen het hotel en het AOK Stadion is 1,7 kilometer, ongeveer 25 minuten wandelen.

In eerste instantie was het de bedoeling om het basiskamp in München op te slaan, maar doordat de afstanden tot de speelsteden van het EK 2024 waar Nederland moet spelen, Berlijn, Hamburg en Leipzig is nu als basiskamp Wolfsburg gekozen.

Basiskamp Wolfsburg ligt centraal ten opzichte van speelsteden Nederland EK 2024

Er is onder meer gekozen voor Wolfsburg omdat Wolfsburg relatief centraal ligt ten opzichte van de drie speelsteden waar Nederland moet spelen. Oranje speelt in drie verschillende speelsteden, namelijk Berlijn, Hamburg en Leipzig. Hieronder zie je het op de kaart, in het oranje staat Wolfsburg. Zo zie je dat het centraal tussen de drie speelsteden van het Nederlands elftal ligt.

basiskamp Nederland EK 2024 Wolfsburg Oranje
Het basiskamp van Nederland tijdens het EK 2024 in Wolfsburg (in het oranje) – Afb. screenshot via Google Maps

Afstanden vanaf Wolfsburg naar speelsteden Nederland

Het Nederlands elftal speelt tijdens de groepsfase van het EK 2024 drie groepswedstrijden, allemaal in een andere speelstad. Hieronder zie je de afstand tussen ieder stadion en het basiskamp van Nederland

Afstand Wolfsburg – Volksparkstadion in Hamburg

 • De afstand tussen het spelershotel in Wolfsburg en het Volksparkstadion in Hamburg is hemelsbreed 141 kilometer
 • De afstand tussen het spelershotel in Wolfsburg en het Volksparkstadion in Hamburg is via de snelweg zo’n 232 kilometer, wat overeenkomt met ongeveer drie uur rijden met de spelersbus

Afstand Wolfsburg – RB Arena in Leipzig

 • De afstand tussen het spelershotel in Wolfsburg en de RB Arena in Leipzig is hemelsbreed 161 kilometer
 • De afstand tussen het spelershotel in Wolfsburg en de RB Arena in Leipzig is via de snelweg zo’n 210 kilometer, wat overeenkomt met ongeveer 2 uur en 45 minuten rijden met de spelersbus

Afstand Wolfsburg – Olympiastadion in Berlijn

 • De afstand tussen het spelershotel in Wolfsburg en het Olympiastadion in Berlijn is hemelsbreed 166 kilometer
 • De afstand tussen het spelershotel in Wolfsburg en het Olympiastadion in Berlijn is via de snelweg zo’n 224 kilometer, wat overeenkomt met ongeveer drie uur rijden met de spelersbus

Speelsteden en basiskamp Nederland op Google Maps

Nederlands elftal slaapt in het Ritz-Carlton Hotel in Wolfsburg

Het Nederlands elftal slaapt tijdens het EK 2024 in het Ritz-Carlton Hotel in Wolfsburg. Dit is een 5-sterrenhotel en van alle gemakken voorzien. Bondscoach Ronald Koeman zegt daarover dat een goed hotel helpt bij het creëren en behouden van een goede onderlinge sfeer aangezien je tijdens een EK voetbal vijf weken lang dicht op elkaar zit.

Wedstrijden en speelsteden Nederland EK 2024

Hieronder de drie groepswedstrijden van het Nederlands elftal op het EK 2024 in Duitsland.

Het EK voetbal begint op 14 juni en duurt tot en met 14 juli 2024. Bekijk hier het volledige speelschema van het EK 2024.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

1 gedachte over “Basiskamp Nederland tijdens EK 2024 in Wolfsburg”

 1. Dag,

  Heb even vraag. Wellicht kunt u mij daar antwoord op/inzicht in geven.

  Ik zou namelijk met mijn zoontje graag tijdens het EK willen afreizen om een training bij te wonen; en de spelers ‘live’ aan het werk te zien. Mogelijk kan mijn zoontje dan ook wat handtekeningen vergaren van aantal spelers. Helaas hebben wij (nog) geen tickets voor wedstrijden kunnen bemachtigen.

  Heeft u een idee hieromtrent? Wij kunnen dan gewoon ri Wolfsburg rijden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie