Demiral geschorst wegens wolvengroet en mist wedstrijd tegen Nederland

De Turkse verdediger Merih Demiral is door de UEFA geschorst voor twee wedstrijden wegens het doen van een ‘wolvengroet’ bij het juichen na een doelpunt tegen Oostenrijk in de achtste finales van het EK 2024. Hij mist nu de kwartfinale van het EK 2024 tegen Nederland en een eventuele halve finale. Merih Demiral is een van de vaste waarden bij de Turkse nationale voetbalploeg.

Het doen van een wolvengroet wordt gezien als een politiek gebaar, iets wat door de UEFA absoluut niet toegestaan is. De wolvengroet wordt geassocieerd met een ultranationalistische groepering ‘Grijze Wolven’.

Turkije mist meerdere spelers tegen Nederland

Turkije mist nu drie spelers in de wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Vincenzo Montella, de bondscoach van Turkije, kan ook niet beschikken over Ismail Yuksek en Orkun Kökcü omdat zij in de achtste finale tegen Oostenrijk hun tweede gele kaart van het toernooi kregen. Demiral voegt zich dus bij dit duo van geschorste spelers in de kwartfinale.

De wedstrijd Nederland Turkije begint morgenavond 6 juli om 21.00 uur.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie