Duitsland naar kwartfinales EK 2024

Duitsland heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Denemarken en is nu door naar de kwartfinales van het EK 2024. De wedstrijd werd in de eerste helft twintig minuten stilgelegd wegens hevig onweer boven het stadion in Dortmund. Het stond toen nog 0-0.

Na de onderbreking en na de rust kwam Duitsland goed weg toen Joachim Andersen in de 48e minuut leek te scoren namens Denemarken, maar het doelpunt werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel (millimeterwerk). Nog geen vijf minuten later kreeg Duitsland een goedkope strafschop nadat een bal tegen de hand van diezelfde Joachim Andersen aan werd geschoten. Kai Havertz benutte het cadeautje vanaf elf meter.

In de 68e minuut maakte Jamal Musiala met een mooi doelpunt de 2-0, wat ook de eindstand is geworden. Musiala staat nu samen met Georges Mikautadze bovenaan de lijst van topscorers van het EK 2024. Ze hebben allebei tot nu toe drie doelpunten gemaakt.

De selectie van Duitsland speelt nu in de kwartfinales van het EK voetbal tegen de winnaar tussen Spanje en Georgië.

Statistieken Duitsland Denemarken

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie