Feyenoord shirt kopen

Goedkoop een Feyenoord shirt kopen

Al sinds het moment dat twee clubs samensmolten tot een club die ze Feijenoord noemden, speelt de Rotterdamse ploeg in rood-witte shirts. Natuurlijk is er in de loop der tijden wel wat veranderd aan de shirts. Zo zijn de accenten anders geworden, zijn de shirts tegenwoordig van veel beter materiaal gemaakt dan vroeger en verandert de sponsor natuurlijk.

Historie shirt Feyenoord

Eigenlijk weet niemand waar de kleuren van Feyenoord vandaan komen. Het rood-witte shirt is namelijk nergens op terug te baseren. Anders is dat bij het vaak gebruikte groen-wit voor de uitshirts. Dat zijn namelijk de kleuren van de stad Rotterdam en dus heel logische gebruikte kleuren. Waarom Feyenoord in het rood-wit speelt is niet helemaal duidelijk, al zijn er verschillende verhalen die de ronde doen. Een van de verhalen is dat Feyenoord de kleuren heeft afgekeken van de Engelse club Bolton Wanderes, iets wat vroeger veelvuldig gebeurde. Wat de precieze reden is dat men in het rood-wit voetbalt, zal wel nooit bekend worden, maar veranderen zal het ook nooit. Het rood-wit is in Rotterdam immers een begrip geworden waar iedere inwoner en ook velen buiten Rotterdam trots op zijn.

Thuisshirt 2021/2022

Het is dan ook logisch dan Feyenoord voor het komende seizoen weinig heeft veranderd aan de thuisshirts. Opnieuw wordt er in het rood-wit gespeeld met twee grote vlakken aan de voor en achterkant van het shirt. Over de schouders lopen twee zwarte strepen en het Opel logo lijkt wat nadrukkelijker aanwezig op het shirt.

Uitshirt 2021/2022

Voor het uitshirt is dit jaar niet gekozen voor het traditionele groen-wit, maar voor groen-zwart met een klein wit accent. Het shirt is voornamelijk zwart met dunnen groene strepen en twee groene vlakken op de schouders, ook het broekje is groen. Veel supporters reageerden positief op het nieuwe uitshirt en het wordt dan ook veel verkocht.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie