Meduza, OneRepublic en Kim Petras gaan officiële EK 2024 lied maken

De Italiaanse DJ-groep Meduza, de Amerikaanse pop-rockreuzen OneRepublic en de Duitse pop-icoon Kim Petras gaan samenwerken om het officiële EK-lied 2024 voor het EK 2024 voetbal te maken. Dit is vandaag aangekondigd tijdens live-uitzending van de EK 2024 loting in Hamburg.

OneRepublic, Meduza en Kim Petras officiële artiesten van het EK 2024

De officiële muziekartiesten van het toernooi, OneRepublic, Meduza en Kim Petras, zullen het EK-lied in het voorjaar van 2024 presenteren. Het nummer moet de eenheid, passie en diversiteit van het EK 2024 centraal zetten.

Meduza

Meduza, een Italiaans dj- en producertrio, geeft aan dat ze verheugd zijn om bij te dragen aan zo’n prestigieus evenement als het EK 2024 voetbal: “Het is een eer om een ​​lied te creëren dat de passie van het EK voetbal weerspiegelt”.

OneRepublic

OneRepublic staat bekend als een van de meest succesvolle bands van de 21e eeuw. Zanger Ryan Tedder is enthousiast: “Optreden bij de slotceremonie van EK 2024 in Berlijn is een ongelooflijke kans en eer voor elke artiest, maar is voor mij persoonlijk echt een toppunt. We kunnen absoluut niet wachten.”

Kim Petras

Kim Petras is een Duitse zangeres en is vereerd. “In mijn thuisland Duitsland is voetbal altijd belangrijk geweest. Ik heb zoveel goede herinneringen aan het kijken van de wedstrijden samen met mijn vrienden en familie. Het is een grote eer voor mij en ik ben zo enthousiast om samen met Meduza en OneRepublic het officiële lied voor 2024 te maken!”

Live optreden voor de EK finale

OneRepublic, Meduza en Kim Petras zullen tijdens de slotceremonie voor aanvang van de finale van het EK 2024 het officiële EK lied 2024 live ten gehore brengen. De wedstrijden van het EK 2024 worden gespeeld vanaf 14 juni tot en met 14 juli 2024. Bekijk hier het hele speelschema van het EK 2024.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie