Nederland wint ook van IJsland in voorbereiding op EK 2024

Het Nederlands elftal heeft vanavond de ‘uitzwaaiwedstrijd’ ter voorbereiding op het EK voetbal 2024 gewonnen. IJsland werd in Rotterdam met 4-0 verslagen. Xavi Simons, Virgil van Dijk, Donyell Malen en Wout Weghorst waren de doelpuntenmakers namens Oranje. Afgelopen donderdag werd er in de voorbereiding met 4-0 gewonnen van Canada. Memphis Depay zag nog een doelpunt afgekeurd worden wegens een vermeende handsbal van Veerman in de aanloop van dat doelpunt.

Opstelling Nederlands elftal krijgt meer vorm

Voor aanvang van de wedstrijd tegen IJsland had bondscoach Ronald Koeman al aangegeven te starten met een waarschijnlijke basisopstelling zoals hij op het EK 2024 zou willen spelen. Dit resulteerde in onderstaande opstelling van het Nederlands elftal:

Doelman: Verbruggen,
Verdedigers: Aké, De Vrij, Van Dijk (c), Dumfries
Middenvelders: Reijnders, Veerman, Koopmeiners, Schouten
Aanvallers: Simons, Memphis, Gakpo

In principe zou Teun Koopmeiners in de basis staan vanavond, maar tijdens de warming-up raakte hij geblesseerd aan zijn lies. Hoe ernstig zijn kwetsuur is, is nog niet bekend. Hij is vervangen in de basisopstelling door Jerdy Schouten. Bekijk hier de hele selectie van het Nederlands elftal op het EK 2024.

Wedstrijden Nederland EK 2024

Het programma van het Nederlands elftal bestaat uit de volgende groepswedstrijden op het EK voetbal in Duitsland:

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie