Gaat het Nederlands Elftal het WK 2018 halen?

Het is sportief gezien voor het Nederlands Elftal maar goed dat het jaar 2016 achter de rug is: Het gemiste EK voetbal in Frankrijk doet nog altijd pijn. Maar er moet weer vooruit gekeken gaan worden. En het eerstvolgende grote mondiale toernooi is het WK 2018 in Rusland. Dit zou sportief gezien een hoop goed maken voor de afgelopen jaren.

Nederlands Elftal groep-a WK-2018Maar gaat het Nederlands Elftal nu het WK voetbal in 2018 wel halen? Eind 2017 weten we het. Hieronder alvast de stand van zaken in Groep A van de kwalificatie voor het WK 2018 en het resterende programma van Oranje.

Stand in de groep van het Nederlands Elftal

Oranje staat op dit moment tweede in groep A. Frankrijk gaat aan de leiding.

[table “99” not found /]

Resterende programma van het Nederlands Elftal

Sowieso dit jaar zullen we te weten komen of het Nederlands Elftal er bij is op het WK 2018 in Rusland. Hieronder het resterende programma in groep A. Zoals je ziet worden de laatste wedstrijden begin oktober 2017 gespeeld.

[table “100” not found /]

Welke landen kwalificeren zich voor het WK 2018?

Alle winnaars van de poules kwalificeren zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. De 8 beste nummers 2 moeten playoffs spelen, waarna er 4 landen overblijven. Deze landen kwalificeren zich ook voor het eindtoernooi.

1 gedachte over “Gaat het Nederlands Elftal het WK 2018 halen?”

Een reactie plaatsen