WK 2022 Qatar in winter 2022

Het WK 2022 gaat gespeeld worden in Qatar. En omdat het daar in de zomer té heet is om topsport in te bedrijven, heeft de FIFA definitief besloten het WK voetbal van 2022 in de winter te laten spelen. Afgelopen jaren is een speciale werkgroep bezig geweest om alles te onderzoeken. Uit dit onderzoek is gebleken dat november en december de beste maanden zijn om het WK in Qatar te houden.

Het officiële FIFA comité, dat gaat over het WK in Qatar, heeft dit advies nu dus overgenomen en daarmee is het besluit nu definitief.

Voor het eerst een Wereldkampioenschap Voetbal in de winter

WK 2022 in QatarDaar waar alle voorgaande edities in de zomer gespeeld werden, kan dat ditmaal vanwege de extreme hitte in Qatar niet. Lang niet alle voetbalbonden zijn hier blij mee. Speelschema’s moeten drastisch aangepast worden. Ook de KNVB betreurt het besluit: “We hebben getracht dat meerdere keren aan de orde te krijgen tijdens besprekingen met andere bonden, maar een meerderheid voelde daar niets voor…” aldus Bert van Oostveen.

Vooral in Engeland is het een traditie om rond de Kerst en Oud en Nieuw te voetballen. In deze periode staan vaak veel topwedstrijden gepland en worden er veel wedstrijden gespeeld. Het ziet er naar uit dat deze traditie in 2022 onderbroken zal gaan worden.

Finale WK 2022 op 18 december

De FIFA gaf ook aan de finale te willen gaan plannen op 18 december 2022. Dit is op een zaterdag en valt in de week voor de schoolvakantie/Kerstvakantie. Dus daar kun je rekening mee gaan houden als je te zijner tijd de skivakantie wilt gaan plannen…

Wel compensatie voor de clubs

De clubs die spelers afstaan voor het WK 2018 en WK 2022 zullen gecompenseerd worden door de FIFA. Er zal volgens De Stentor een bedrag van omgerekend 195 miljoen euro beschikbaar worden gesteld. Dit wordt enkel verdeeld onder de clubs die daadwerkelijk spelers afstaan voor het WK.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie