Oefeninterland Nederland tegen Duitsland in maart 2024

Het Nederlands elftal gaat in maart 2024 ter voorbereiding op het EK 2024 voetbal een oefeninterland spelen tegen het gastland Duitsland. Dit maakte bondscoach Ronald Koeman gister bekend tijdens een persconferentie. Er komt nog een andere oefeninterland in maart, maar wie de tegenstander van die wedstrijd wordt, is nog niet bekend. De data voor de beide wedstrijden volgen nog, bekijk hier het programma van het Nederlands elftal.

De wedstrijd tegen Duitsland zal er in ieder geval in Duitsland zelf afgewerkt worden. Het is de 46e keer dat beide landen tegen elkaar gaan spelen. Het andere oefenduel van Oranje ter voorbereiding op het komende EK voetbal vindt in Nederland plaats.

Loting EK 2024

Als tijdens de EK loting, die op 2 december 2023 is, blijkt dat Nederland bij Duitsland in de poule zit, wordt er een andere tegenstander gezocht. Bij de loting zit het Nederlands elftal in Pot 3 ingedeeld (zie hieronder). Lees hier meer over de gehele potindeling van de loting voor het EK 2024.

Pot 1Pot 2Pot 3Pot 4
DuitslandHongarijeSchotlandServië
PortugalTurkijeSloveniëItalië
FrankrijkDenemarkenSlowakijeZwitserland
SpanjeAlbaniëTsjechiëWinnaar play-off 1
BelgiëRoemeniëNederlandWinnaar play-off 2
EngelandOostenrijkKroatiëWinnaar play-off 3
Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie