Openingsceremonie EK 2024

Vanavond begint het EK voetbal 2024. De openingswedstrijd van dit EK voetbal wordt volgens traditie gespeeld door het gastland, Duitsland. Zij nemen het vanavond om 21.00 uur op tegen Schotland. Voorafgaand aan de openingswedstrijd is er een korte openingsceremonie van het EK 2024. Hieronder lees je wat je allemaal kunt verwachten van deze openingsceremonie.

Hoe laat begint de openingsceremonie van het EK 2024?

De openingsceremonie van het EK 2024 zal rond 20.30 uur beginnen, een half uur voor aanvang van de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland. Deze wedstrijd en de opening van het toernooi vindt plaats in de Allianz Arena in München. Het EK voetbal duurt tot en met 14 juli 2024 (zie hier het hele speelschema van het EK 2024).

Waar is de openingsceremonie te zien?

De openingsceremonie zal te zien zijn via de NOS. Op NPO1 kunt u vanaf 20.30 live meekijken met de opening van het EK. De NOS zendt dit uit vanuit het EK voetbalpraatprogramma Studio Fussball.

Wat zal er te zien zijn tijdens de opening van het EK voetbal?

De opening van het EK voetbal zal vooral een eerbetoon zijn aan Franz Beckenbauer. Hij overleed begin dit jaar en won als aanvoerder van het Duitse nationale elftal onder andere in 1974 het WK voetbal. Hij herhaalde dit kunststukje nog een in 1990, dit keer als bondcoach van Duitsland. Hij speelde meer dan 100 wedstrijden in het shirt van Duitsland.

Tijdens de ceremonie gaat zijn vrouw, Heidi Beckenbauer, de beker die te winnen is met het EK voetbal, het veld op brengen. Dit gaat ze doen in gezelschap van Bernard Dietz en Jürgen Klinsmann.

EK lied 2024

Naast bovenstaande gebeurtenissen, zal er ook muziek gespeeld worden. Het officiële EK lied van 2024 genaamd FIRE, zal door Meduza, OneRepublic en Kim Petras live uitgevoerd worden.

Openingswedstrijd

DagDatumTijdSpeelstadThuisUitUitslag
Vrijdag14 juni 202421.00München
Duitsland
Schotland
5-1
Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie