Portugal na strafschoppenserie naar kwartfinales EK

Het bleef bij Portugal tegen Slovenië 120 minuten lang 0-0 en dus moesten strafschoppen uit gaan wijzen wie er door mag naar de kwartfinales van het EK 2024. Portugal nam de penalty’s beter en zijn dus door naar de volgende ronde.

Slovenië miste direct de eerste drie strafschoppen in de serie daar waar de Portugezen ze raak schoot. Josip Ilicic, Benjamin Verbic en Jure Balkovec zagen hun penal er niet ingaan. Diogo Costa, doelman van de Portugezen stopte ze alle drie en is op dit moment de held van de Portugezen. Zij gaan nu in de kwartfinales van het EK voetbal spelen tegen Frankrijk, dat eerder op de avond België uitschakelde.

Cristiano Ronaldo mist penalty in verlenging

In de eerste helft van de verlenging, in de 105e minuut, kreeg Portugal dé kans om op voorsprong te komen. De Portugezen kregen namelijk een strafschop toebedeeld en wie anders dan Cristiano Ronaldo ging achter de bal staan. Hij schoot de bal hard in de rechterhoek, maar doelman Jan Oblak wist de bal knap te keren.

Ronaldo oogde in de rust van de verlenging even ontroostbaar maar herpakte zich. In de tweede helft van de verlenging kreeg Slovenië nog een enorme kans om op 1-0 te komen, maar daar redde Diogo Costa weer knap.

Statistieken en cijfers Portugal-Slovenië

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie