Artur Soares Dias scheidsrechter Nederland Polen EK 2024

De UEFA heeft de Portugees Artur Soares Dias aangewezen als scheidsrechter bij de EK groepswedstrijd tussen Nederland en Polen. De 44-jarige arbiter wordt bijgestaan door Paulo Soares en Pedro Ribeiro als grensrechters en Tiago Martins als VAR-scheidsrechter. Allen zijn Portugees. De vierde official is Irfan Peljto, komt uit Bosnië.

Dias floot drie keer eerder een wedstrijd van het Nederlands efltal. In 2016 een oefeninterland van Oranje tegen Ierland, in 2017 een oefeninterland van Oranje tegen België en voor de EK-kwalificaties in 2019 een wedstrijd tussen Nederland en Duitsland.

Artur Soares Dias floot tijdens de EK-kwalificatiereeks namens de UEFA ook drie wedstrijden.

Alleen aanvoerders mogen in discussie met scheidsrechter

De wedstrijd Nederland Polen op het EK 2024 begint zondag 16 juni om 15.00 uur. Het is voor beide landen de eerste groepswedstrijd in Poule D. De scheidsrechters e spelers hebben geïnstrueerd gekregen dat tijdens het EK voetbal alleen aanvoerders van de elftallen mogen in discussie gaan met de arbiter. Doen andere spelers dat, dan riskeren ze een snelle gele kaart.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie