Supporters gratis met OV in Duitsland tijdens EK 2024

De UEFA heeft een overeenkomst getekend met de Vereniging van Duitse Transportbedrijven (VDV) zodat supporters met geldige tickets voor het EK 2024 voetbal een 36-uurs reiskaart (36-Stunden-Fahrkarte) kunnen krijgen. Deze OV-kaart zal geldig zijn voor supporters met wedstrijdkaartjes tijdens het eindtoernooi in Duitsland. Het EK voetbal begint op 14 juni en duurt tot en met 14 juli 2024.

OV-kaart geldig voor alle wedstrijdtickets

Deze overeenkomst betekent dat elke houder van een wedstrijdkaartje recht heeft op een 36-uurs reiskaart die gebruikt kan worden in het openbaar vervoer in en rond de tien speelsteden van het EK 2024. Aan het gebruik van het OV zitten dan geen extra kosten verbonden. Gebruik maken van deze regeling kan dan vanaf 06.00 uur op de betreffende wedstrijddag tot 18.00 uur op de volgende dag. Supporters kunnen hierdoor duurzaam reizen met milieuvriendelijk openbaar vervoer zonder extra reistickets te hoeven kopen. Afhankelijk van de speelstad verwacht de VDV dat ongeveer 70% van de stadionbezoekers gebruik zal maken van het openbaar vervoer om naar en van het EK stadion te reizen.

Gratis OV in de tien EK speelsteden

De reiskaart omvat openbaar vervoer in alle tien gaststeden en de omliggende gebieden, zonder extra kosten. Houders van wedstrijdkaartjes zullen worden geïnformeerd over hoe ze de 36-uurs reiskaart kunnen verkrijgen vóór het toernooi.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie