Voorspelling kwartfinales EK 2024

De vier kwartfinales van het EK 2024 zijn bekend. Bij veel voetbalpoules, waaronder die van Scorito, moet je dan weer je voorspelling doen voor deze fase van het EK voetbal. Wij proberen je een beetje te helpen door je mee te nemen in onze voorspellingen voor de kwartfinales van het EK voetbal in Duitsland.

Voorspelling kwartfinale 1: Spanje-Duitsland

kwartfinales EK 2024 voetbal
Afbeelding van het speelschema van de kwartfinales EK 2024 voetbal

De eerste kwartfinale wordt op 5 juli om 18.00 uur gespeeld. En dit is meteen een kraker van jewelste: Spanje-Duitsland. Spanje heeft dit EK 2024 laten zien dat zij eigenlijk het enige grote voetballand zijn dat terecht tot de favorieten behoort. De andere grote landen stelden tot nu toe allemaal teleur. Waaronder ook Duitsland. Maar Duitsland is wel het gastland en met het gevoel een kwartfinale te spelen in je eigen land kan dat in hun voordeel zijn.

Onze voorspelling is toch dat Spanje deze wedstrijd gaat winnen. Puur op basis van de sterke voorhoede van Spanje: Nico Williams, Alvaro Morata en de nog piepjonge Lamine Yamal zijn werkelijk een plaag voor iedere verdediging. Duitsland heeft met onder andere Rüdiger, Kimmich, Tah en Mittelstaedt ervaren verdedigers en kunnen Jamal Musiala, Ilkay Gündoga en Kai Havertz razendsnel counteren, maar toch voorspellen we dat de aanvallende kwaliteiten in combinatie met het heel makkelijk onder de druk uit kunnen voetballen de doorslag gaat geven.

Onze voorspelling Spanje-Duitsland: 2-1

Voorspelling kwartfinale 2: Portugal-Frankrijk

Portugal-Frankrijk is op voorhand wederom een prachtig affiche. Gaat Portugal met oudgedienden Cristiano Ronaldo en Pepe het redden tegen het sterrenelftal van Frankrijk? Wij voorspellen van niet, ondanks dat Frankrijk ook nog niet echt heeft laten zien in goede doen te zijn. Portugal begon het EK voetbal nog goed. Er werd gewonnen van Tsjechië (2-1) en van Turkije (3-0), maar daarna ging het stroef.

De derde groepswedstrijd werd verrassend genoeg met 2-0 verloren van het kleine Georgië en de achtste finale tegen het eveneens kleine Slovenië verliep ook moeizaam: pas na verlenging en een strafschoppenserie plaatste Portugal zich voor de kwartfinales. Als Portugal al zoveel moeite heeft met Slovenië en Georgië, hoe gaan ze dan het elftal vol met topspelers verslaan?

Frankrijk beschikt over louter topspelers die uitkomen voor de beste clubs in Europa. Maar ook hier oogt het nog niet sprankelend, zoals we ze wel zagen op het afgelopen WK voetbal in Qatar. Wie weet komt de vorm nog, want met spelers als Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani, Benjamin Pavard en N’Golo Kanté om maar een paar te noemen, blijft Frankrijk samen met Spanje een van de favorieten voor de titel.

Onze voorspelling Portugal-Frankrijk: 0-3

Voorspelling kwartfinale 3: Engeland-Zwitserland

Ook Engeland tegen Zwitserland is een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. De Zwitsers schakelden, op basis van de wedstrijd geheel terecht, de regerend Europees Kampioen Italië uit. En ook nog eens met goed voetbal. Met Zeki Amdouni, Breel Embolo en Dan Ndoye heeft Zwitserland gewoon een goede voorhoede en ook het middenveld lijkt een goede mix van ervaring en talent.

Engeland had een verlenging nodig tegen Slowakije, maar was eigenlijk op sterven na dood. Pas diep in blessuretijd maakte Jude Bellingham de gelijkmaker met een prachtige omhaal. Was dat niet gebeurd, dan waren de Slowaken doorgegaan. In de verlenging sloeg Engeland snel toe, Harry Kane maakte de winnende treffen voor de Engelsen. Maar van harte ging het allemaal niet. Deze voorspelling is een lastige, maar we gaan voor de selectie van Zwitserland.

Onze voorspelling Engeland-Zwitserland: 0-1

Voorspelling kwartfinale 4: Nederland tegen Turkije

En dan de laatste kwartfinale, Nederland tegen Turkije. Deze wedstrijd kan in mijn beleving maar een kant op gaan en dat is dat het een verhit avondje wordt en wie zijn hoofd het koelt houdt, wint. Op voorhand is het Nederlands elftal favoriet en de manier waarop Oranje zich gerevancheerd heeft tegen Roemenië na het debacle tegen Oostenrijk is te prijzen. Turkije won ook knap, van diezelfde Oostenrijkers. Toch verwacht ik dat Nederland, mits het zich niet laat verleiden tot vechtvoetbal, dit duel gaat winnen.

Onze voorspelling Nederland-Turkije: 3-2

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

1 gedachte over “Voorspelling kwartfinales EK 2024”

Plaats een reactie