Opstellingen Nederland Roemenië

Vandaag om 18.00 uur begint Oranje aan zijn achtste finale op het EK 2024. In deze wedstrijd speelt Nederland tegen Roemenië. Het duel vindt plaats in München, in de Allianz Arena. De winnaar kwalificeert zich voor de kwartfinales van het EK voetbal. Op deze pagina vind je de opstellingen voor Nederland Roemenië en de formaties waarin zij spelen (bijvoorbeeld 4-3-3 of 4-4-2 etc.).

Wedstrijd:Nederland Roemenië EK 2024
Soort:Achtste finales EK
Datum:Dinsdag 2 juli 2024
Aanvang:18.00 uur
Stadion:Allianz Arena
Speelstad:München
Capaciteit:70.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Felix Zwayer (Duitsland)
TicketsTickets kopen
Uitslag

Opstelling Nederland Roemenië – achtste finale EK 2024

De opstelling voor het Nederlands elftal leek tot aan de wedstrijd tegen Oostenrijk redelijk vast staan. Maar doordat Nederland die wedstrijd enigszins door zijn ondergrens zakte, start Ronald Koeman vanavond om 18.00 uur met een aantal andere spelers in het basiselftal. Het was even afwachten wat de definitieve opstelling van Nederland tegen Roemenië zou zijn, maar hieronder de definitieve en bevestigde opstelling van Nederland:

Bevestigde opstelling van Nederland:

Doelman: Bart Verbruggen
Verdedigers: Nathan Aké, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Denzel Dumfries
Middenvelders: Tijjani Reijnders, Xavi Simons, Jerdy Schouten
Aanvallers: Cody Gakpo, Memphis Depay, Steven Bergwijn

Ten opzichte van de opstelling in de vorige wedstrijd staan nu Dumfries en Simons wel weer in de basis. Denzel Dumfries neemt de plek van Geertruida in en Xavi Simons staat op het middenveld op de plek waar Joey Veerman tegen Oostenrijk nog startte. Steven Bergwijn staat rechtsbuiten op de plek van Donyell Malen, hij begint nu op de bank.

Opstelling van Roemenië

Doelman: Nita
Verdedigers: Mogos, Burca, Dragusin, Ratiu
Middenvelders: Nicolae Stanciu, Marius Marin, Razvan Marin
Aanvallers:  Ianis Hagi, Denis Dragus, Dennis Man

Onderstaande opstellingen worden live bijgewerkt door onze data-provider.

Formaties Roemenië Nederland

Live tussenstand, wedstrijdstatistieken, wissels en gele & rode kaarten

Balbezit, Expected Goals, Schoten op doel en meer statistieken (live)

Selectie Nederlands elftal EK 2024

Bekijk hier de statistieken en namen van alle spelers van de selectie van het Nederlands elftal op het EK 2024.

Selectie Roemenië EK 2024

Onderlinge resultaten tussen Roemenië en Nederland

Het is de vijftiende keer dat Roemenië en Nederland tegenover elkaar staan in een voetbalwedstrijd. Hieronder de resultaten van de onderlinge wedstrijden en de vorm van de vijf laatste wedstrijden van beide landen.

Spelers met geel die moeten oppassen voor een schorsing

Hieronder het overzicht van spelers van Nederland en Roemenië die tijdens een groepswedstrijd een of meerdere gele kaarten gekregen hebben. Zij zullen bij een gele (of uiteraard rode) kaart in dit duel geschorst zijn voor een eventuele kwartfinale van het EK 2024.

Gele kaarten Nederland

  • Joey Veerman
  • Jerdy Schouten

Gele kaarten Roemenië

Nicusor Bancu mist de wedstrijd tegen Nederland wegens een schorsing omdat hij in zijn vorige wedstrijd twee keer geel en dus rood kreeg. Bij een eventuele kwartfinale mag hij weer meedoen.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie