Welke spelers van Nederland hebben een gele kaart gekregen?

Inmiddels heeft het Nederlands elftal vier wedstrijden op het EK voetbal 2024 gespeeld. En er zijn een aantal spelers van het Nederlands elftal die al een gele kaart hebben gehad. Zij staan zogezegd ‘op scherp‘ en moeten dus oppassen dat ze niet nog een gele kaart krijgen in de kwartfinale van het EK 2024 tegen Turkije. Want dan kunnen ze een eventuele halve finale van het EK 2024 moeten missen door een schorsing. Op deze pagina een overzicht van welke spelers van Nederland tot nu toe een gele kaart gekregen hebben op het EK 2024 voetbal.

Spelers van Nederland met gele kaart

Op dit moment (voor aanvang van de wedstrijd tussen Nederland en Turkije) staan de volgende spelers van het Nederlands elftal op scherp. Allen hebben één gele kaart gehad in een voorgaande wedstrijd:

  • Joey Veerman
  • Jerdy Schouten
  • Denzel Dumfries
  • en Donyell Malen

Hieronder de volledige lijst van alle spelers van het Nederlands elftal met de daar bijbehorende statistieken. Mocht je dit zien op je mobiele apparaat, dan kan je hem het beste in de landschapsmodus draaien, dan zie je ook het aantal kaarten en andere statistieken.

Wanneer geschorst?

Een speler wordt geschorst als hij twee gele kaarten verspreid over meerdere wedstrijden gekregen. Of als hij een rode kaart gekregen heeft. Na de kwartfinales van het EK 2024 worden de gele kaarten kwijtgescholden, zodat een speler in principe niet geschorst kan worden door zijn gele kaarten voor een eventuele finale. Krijgt een speler in de halve finale rood, dan is hij wel geschorst voor de finale van het EK voetbal.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie