Welke spelers moeten we voor het EK 2024 in de gaten houden?

Het EK voetbal 2024 komt er weer aan. In 2024 is het zover en wordt er in München de aftrap gegeven aan een spannend voetbaltoernooi. Welk land wordt de nieuwe Europees Kampioen en volgt daarmee voetbalgrootmacht Italië op? Om een goede indruk te krijgen van wat je kunt verwachten, wil je natuurlijk weten welke spelers we op het EK van 2024 kunnen verwachten. Want er is genoeg nieuw en oud talent om in de gaten te houden.

Spelers om in de gaten te houden

Als je wilt wedden op een sportweddenschap voor het EK 2024, wil je waarschijnlijk wel weten welke landen de meeste kans maken en op welke spelers je moet inzetten. Je kunt legaal op sport gokken bij de Nederlandse casino’s met een vergunning. Op die manier houd je tijdens het EK nog een leuk zakcentje over aan een toch al spannend toernooi.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is één van de oudste spelers die we in het voetbal kunnen vinden. Toch wordt hij nog steeds gezien als één van de beste en gevaarlijkste spelers op ieder voetbaltoernooi. Maar of hij mee zal doen is nog de vraag. We hopen van wel, maar anderzijds is de speler inmiddels 37 jaar oud. Waar hij ooit een marktwaarde van wel 120 miljoen euro had, is dat nu gezakt tot zo’n 30 miljoen euro. En de speler staat nog maar een jaar onder contract van Machester United. Hij zal of nog een rondje meespelen in het EK 2024 voetbal, of net de boot missen.

Kylian Mbappé

mbappe Frankrijk EK 2024 voetbal
Photo by Dorian Hurst on Unsplash

Centrumspits Kylian Mbappé is al jaren een speler om in de gaten te houden, terwijl hij nog maar 23 jaar oud is. Hij staat meestal in de aanval als centrumspits. De speler heeft inmiddels zijn club gevonden in voetbalclub FC Paris Sint-Germain. Mbappé heeft daar overigens flink aan verdiend, want hij is de meest waardevolle speler van dit moment. Hij was ooit 200 miljoen euro waard, maar inmiddels is zijn marktwaarde gezakt naar zo’n whopping 160 miljoen euro. De speler komt waarschijnlijk in 2024 nog uit voor Frankrijk, als hij zich tenminste niet bedenkt. Na het uitgestelde EK van 2020 werd Frankrijk in de achtste finale uitgeschakeld en kreeg hij te maken met racisme. Daarom overwoog hij om te stoppen bij het elftal.

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski komt uit voor het Poolse nationaal elftal en geldt de laatste jaren toch wel als zeer gevaarlijk in ieder kampioenschap. Op zijn twintigste werd hij behoorlijk onderschat, maar inmiddels is hij behoorlijk wat waard. Zijn waarde wordt geschat op 45 miljoen euro en hij had ooit een marktwaarde van 45 miljoen euro. Lewandowski speelt – niet verrassend – in de aanval als centrumspits. Als je hem weer ziet scoren, doet hij dat meestal met zijn rechtervoet. Momenteel speelt de 34-jarige Pool bij FC Barcelona. Hij staat nog tot en met 2026 onder contract en zal dus zeker meedoen aan het EK.

Steven Bergwijn

Eén van de spelers die al jaren de lieveling is van menig Nederlands bondcoach, is Steven Bergwijn. Hij speelt momenteel bij AFC Ajax en heeft een waarde van zo’n 18 miljoen euro. We weten zeker dat het niet aan Steven zal liggen of hij mee wil doen aan het Europees Kampioenschap. Of dat het geval zal zijn, zal eerder liggen aan wat de bondscoach zal bepalen. Met zijn 24 jaar en als aanvaller linksbuiten valt hij zeker op. Dit jaar wist de speler zelfs vijf goals te scoren in vier interlands. Daarmee geldt hij als zeer gevaarlijke speler.

Kevin de Bruyne

Als we het EK zeggen, zeggen we Kevin de Bruyne. Deze speler is al jaren een goede middenvelder. Stabiel en hij weet ons vaak te verrassen met zeer scherpe passes en is ook niet te beroerd om zelf een doelpunt te scoren. Met zijn 31 jaar zal hij het EK van 2024 waarschijnlijk nog wel halen. Hij heeft namelijk nog een contract bij Manchester United tot en met 2025. De speler is ooit begonnen bij KAA Gent Jeugd en werd in 2012 gekocht door Chelsea. Daarna speelde hij nog een poosje in Bremen en Wolfsburg. We weten dus zeker dat het EK in Duitsland hem niet vreemd zal zijn.

Kwalificaties voor het EK 2024

De kwalificaties voor het EK 2024 in Duitsland beginnen in maart 2023. Het eindtoernooi begint op 14 juni 2024 en duurt tot en met 14 juli 2024.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie