Het EK 2024 voetbal kijken? Zo bereid je je voor

Het Europees Kampioenschap in Duitsland wordt in 2024 gehouden, dus heb je nog genoeg tijd om technische voorbereidingen te treffen. Zo kun je straks ongestoord naar de spannende wedstrijden kijken, zonder dat je steeds last hebt van technische problemen. Niets is zo vervelend als op het moment dat er een doelpunt valt, de verbinding met de zender wegvalt. De meeste huishoudens maken inmiddels geen gebruik meer van kabeltelevisie, maar van IPTV. Dat betekent dat de televisiezenders via de internetaansluiting te zien zijn. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat de verbinding zo stabiel mogelijk blijft.

Technische voorbereidingen EK 2024 kijken

Een goed begin is het halve werk. Je wilt natuurlijk geen moment missen van een spannende wedstrijd als je naar (de kwalificaties van) het Europees Kampioenschap 2024 kijkt. Zo staat er een spannende wedstrijd tussen Nederland en voetbalgrootmacht Frankrijk op het programma. Zorg er daarom voor dat je Internet en tv zo stabiel mogelijk is. Dat kun je doen door te kiezen voor voldoende snelheid en liefst geen gebruik te maken van Wifi. Maar als je dat toch wel doet, is het belangrijk te zorgen voor goed bereik. Bovendien is het belangrijk dat je internetverbinding goed werkt en je zo weinig mogelijk problemen hebt met het kijken van tv.

ek voetbal online kijken
Online het EK 2024 voetbal in Duitsland kijken – Foto via Depositphotos.com

Zorg voor een stabiele internetverbinding

Alle televisiezenders zijn bij de meeste huishoudens in Nederland te zien via het internet. De providers leveren vaak kastjes om aan te sluiten op de televisie en de internetverbinding. Daardoor is het mogelijk om televisie te kijken. Dat betekent dat het belangrijk is om voor voldoende snelheid te kiezen. Kies dus bijvoorbeeld voor een 100 Mbit-abonnement. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit Delta internet, een aansluiting van KPN, of een abonnement van T-Mobile Thuis. We raden je aan goed van tevoren de reviews te lezen voordat je een abonnement afsluit, zodat je niet voor nare verrassingen tijdens het EK komt te staan.

Goed bereik op Wifi

De meeste ontvangers voor de televisie hebben een aansluiting voor de internetverbinding. Het gaat hier om een Ethernetverbinding; een aansluiting die je ook vaak gebruikt op je computer. Mocht je een ontvanger boven op de slaapkamer willen gebruiken, dan kun je eventueel de meegeleverde dongle gebruiken. Dit is een Wifi-dongle. Je kunt dan aan de hand van draadloos internet in de woning televisiekijken. Het is wel belangrijk dat je goed bereik hebt op Wifi. Als blijkt dat de verbinding op de bovenverdieping niet stabiel is, zal het beeld tijdens de wedstrijd regelmatig stilstaan doordat de verbinding wordt onderbroken.

Als je nog geen goed bereik hebt, kun je bij de meeste providers apparatuur kopen om je Wifi-verbinding te versterken op deze verdiepingen. Een alternatief is het trekken van een Ethernetkabel vanaf je router naar de ontvanger, zodat je altijd stabiel internet hebt.

Gebruik werkende internet & televisie

Alle providers hebben weleens een keer storing. Dat is onvermijdelijk. Maar als je een belangrijke wedstrijd van het Europees Kampioenschap 2024 zoals de finale wilt kijken, wil je uiteraard dat de verbinding stabiel is en dat het internet en televisiekijken beide goed werken. Merk je al langere tijd dat je televisiezenders soms zomaar stilstaan, en krijg je daar een melding over? Dan is het verstandig die meldingen niet te negeren, maar eens op onderzoek uit te gaan. Het kan gebeuren dat je internetverbinding niet juist werkt of dat er problemen zijn met de televisieapparatuur van je provider. Trek dus aan de bel bij je aanbieder als je problemen hebt. Doe dit ruim voordat het Kampioenschap begint, zodat er genoeg tijd is om uit te vinden waarom je internet of televisie niet naar behoren werkt.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie