Kwalificatie WK 2018

De kwalificatie voor het WK 2018 gaat in september van start. Voor het Nederlands Elftal staat er als eerste wedstrijd een uitwedstrijd op het programma. Op 6 september zal er in en tegen Zweden gespeeld worden. Direct een belangrijke wedstrijd, aangezien Zweden en Frankrijk samen met Nederland de sterkere landen zijn in Groep A van de kwalificaties voor het WK 2018.

Nederland in Groep A van de kwalificatie

Oranje is dus ingedeeld in Groep A, samen met Zweden, Frankrijk, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. Er zijn in totaal 9 groepen in de Europese kwalificatiefase, waarvan alle nummers 1 zich rechtstreeks plaatsen voor het WK 2018 in Rusland, en de 8 beste nummers 2 plaatsen zich voor de play-offs, waarna er 4 landen overblijven die zich ook plaatsen voor het komende WK voetbal.

nederland witrusland wk kwalificatie-2018
Foto van Dan Kamminga uit Haarlem, Netherlands (StuttgargoalRobin) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

WK 2018 in Rusland

Ondanks dat de deelnemers aan het komende WK voetbal nog niet bekend zijn, is het speelschema voor het WK 2018 wel al bekend. Het complete speelschema vind je op SpeelschemaWK.com. Naast het speelschema geeft de website ook veel informatie over het WK 2018 zelf: informatie over de speelsteden, stadions en het laatste nieuws over het WK 2018.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie