Tickets EK 2016 populair: meer dan 11 miljoen aanvragen

EK 2016 tickets aangevraagd?– Hoe nu verder?

Fans hadden tot 10 juli 2015 de tijd om kaarten voor het EK voetbal in Frankrijk aan te vragen via de UEFA. De fans die dit gedaan hebben, zullen niet later dan 15 augustus bericht krijgen of hun aanvragen voor tickets betreffende het UEFA EURO 2016 succesvol waren. Afgelopen vrijdagavond sloot de inschrijving hiervoor, exact één jaar voor de Finale van het toernooi in Parijs gehouden wordt.

Ook al zijn de kwalificatiewedstrijden nog steeds bezig en is het wedstrijd schema pas bekend als de loting in december heeft plaats gevonden, in het tijdsbestek van 1 maand zijn 11.264.142 tickets aangevraagd via de site van de UEFA.

Statistieken EK 2016 kaarten

De aanvragen voor tickets kwamen uit 209 landen, maar liefst 41% van de aanvragen kwam uit gastland Frankrijk.

De drie meest populaire wedstrijden zijn de finale van het EK 2016 (1.2 miljoen aanvragen), de openingswedstrijd (650.000 aanvragen) en de kwartfinale op 3 juli (550.000 aanvragen). Deze wedstrijden worden allemaal gespeeld in het Stade de France in Parijs.

stade de France

De vraag overtreft sterk het aanbod voor de wedstrijden in alle gaststeden, met een ratio tussen 7:1 en 15:1, afhankelijk van de stad.

Een totaal van 15.964 tickets werden aangevraagd door gehandicapte toeschouwers.  Het creëren van laaggeprijsde tickets (vanaf 25 euro voor groepswedstrijden tot 85 euro voor de finale) heeft de vraag blijkbaar aangewakkerd, met 6m aanvragen voor specifiek deze categorie.

Als u zich heeft aangemeld voor kaartjes voor ‘Le Rendez-Vous’, dan is dit wat er nu gebeurd:

  •  Random lotingen zullen plaatsvinden om te beslissen welke aanvragen succesvol zijn geweest, en alle aanvragers zullen voor 15 augustus bericht krijgen over het resultaat
  • Alle aanvragers worden gevraagd om bij hun bank te checken of ze voldoende vermogen op hun creditcard hebben staan, of om hun creditcard limiet te verhogen, in het geval hun aanvraag succesvol is.
  • Uw aanvraag status zal ook zichtbaar worden in uw account op de website van de UEFA. Nu het ticketloket is gesloten kunnen aanvragen en persoonlijke gegevens niet worden veranderd.

Deadline gemist?

Geen zorgen. De voltooiing van deze eerste, neutrale fase van ticketverkoop betekent niet dat er geen meer tickets beschikbaar zijn voor het eindtoernooi; tickets voor alle wedstrijden worden beschikbaar voor fans van de 24 deelnemende nationale teams in december na de loting op 12 december.

U kunt ook tickets kopen via andere kanalen, bijvoorbeeld via WorldTicketshop of ViaGogo.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie