Wedstrijdbal Adidas EK 2016 gepresenteerd

Twee officiële voetballen van Adidas

Niemand minder dan Zinedine Zidane heeft de nieuwe wedstrijdbal voor het komende EK 2016 in Frankrijk gepresenteerd, de Beau Jeu (mooi spel). Eigenlijk presenteerde de oud-topvoetballer twee wedstrijdballen van het merk Adidas: er worden tijdens het eindtoernooi twee wedstrijdballen gebruikt, na de groepsfase wordt er een andere bal in gebruik genomen. De reden hierachter is ongetwijfeld om commercie aan te drijven. Voorheen werd alleen in de finale een andere bal gebruikt.

beau jeu voetbal adidas ek 2016

Beau Jeu

Ondanks het ontbreken van Oranje op het eindtoernooi zal er wel door Nederlands mee gespeeld gaan worden. Ajax en Feyenoord zullen namelijk met de Beau Jeu gaan spelen (en trainen).

De producent van de bal, sportmerk Adidas, heeft meer dan anderhalf jaar gewerkt aan de Beau Jeu. De bal heeft wat weg van de WK 2014-voetbal, de Brazuca. De kleuren van de Franse vlag zijn in het design verwerkt.

adidas voetbal ek 2016 officiele wedstrijdbal

Of de bal bevalt gaan we ongetwijfeld in de komende weken horen.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie